3 frukter att odla på balkongen, näringsrika och vackra i utseendet
2024/06/12

För vänner som gillar att äta frukt, kan man försöka odla några lättskötta fruktplantor på en balkong eller terrass med gott om solsken. Dessa växer snabbt, har vacker form och ger frukter med en rik smak som uppskattas av både vuxna och barn.

Kumquat Kumquats har slående gyllene frukter som hänger prydligt på grenarna när de mognar på hösten, vilket ger en festlig och vacker syn. Förutom kumquats finns det också andra sorter som t.ex. sugarcane kumquat, rika på C-vitamin och har en söt-syrlig och läcker smak. Kumquat-växter är anpassningsbara och tål både kyla och värme, vilket gör dem mycket lämpliga för en balkong eller terrass.

Fikon Fikon har en söt och näringsrik smak, när de mognar smälter de i munnen och är mycket populära. Det är vanligtvis svårt att få tag på fullt mogna fikon, men genom att odla några krukor med fikon på en solig balkong eller innergård kan man njuta av färska, söta frukter regelbundet. Fikonplantor har en lång fruktsäsong och kan skördas ofta.

Jordgubbar Jordgubbar är en älskad frukt av många, men det kan vara svårt att regelbundet besöka jordgubbsodlingar för att plocka dem. Men genom att odla några krukor med jordgubbsplantor på balkongen eller terrassen kan detta problem lösas. Jordgubbsplantorna är inte särskilt stora och passar bra på små balkonger. Frukterna är syrligt söta och växternas blomning är också vacker. Se till att ge tillräckligt med sol och undvik övervattning.

Dessa fruktplantor trivs och växer frodigt under lämpliga förhållanden, ger läckra frukter och ger en riklig skörd efter plantering, vilket låter människor njuta av nöjet med hemodling och glädjen av att skörda.

AD
Artigo