3 vackra blommor, trivs med vatten och ljus, tåliga och lättskötta, gör hemmet frodigt
2023/08/11

Här är tre växter som är särskilt lämpliga för nybörjare eftersom de är livskraftiga, enkla att föröka och har frodiga grenar och en charmig yttre design. Dessa växter är lätta att ta hand om och kan lätt växa till överskott i krukor, antingen på grund av sina stora, frodiga löv som är fyllda med liv och vitalitet, eller på grund av deras förmåga att blomma i färgglada blommor under vintern, vilket ger liv åt en annars tråkig balkong.

Jämfört med andra växter är de lättskötta och drabbas sällan av sjukdomar eller skadedjur, och de kräver inte frekvent beskärning eller gödsling. Här är tre av de enklaste växterna att sköta om:

Kalanchoe: Känd för sin symbolik som representerar hälsa, livslängd och välmående, är lätt att sköta. De kan förökas genom sticklingar från grenar eller blad, roten sker snabbt och de har en stark reproduktionsförmåga. Under sommaren behöver de mycket sol och lite beskärning medan de blommar överväldigande under vintern. Att odla flera olika färgvarianter av Kalanchoe på balkongen kommer att pryda omgivningen med färgglada blommor och försköna miljön.

Pilea peperomioides: Enkel att överleva och kännetecknas av sitt rikliga och vackra löv. Dess runda, fulla blad symboliserar tur och välgång, växer snabbt och är extremt lätt att föröka. Med bara lite solljus och vatten växer den snabbt under våren och fyller krukan med löv. Även under vintern håller den sig frodig och grön.

Ficus lyrata: Har starka stammar och frodiga gröna löv, passar bra i halvskuggig miljö och är ett utmärkt val för vardagsrummet eller kontoret. Den är lätt att sköta och har även luftrenande egenskaper. Den behöver endast jord och en lagom mängd solljus utan behov av frekvent vattning. Genom att placera den på platser med spridd ljus och ge den lite gödning kan den växa frodigt.

Sammanfattningsvis är dessa tre växter enkla att sköta om och ger en känsla av lycka, vare sig de placeras på balkongen hemma eller inomhus.

AD
Artigo