4 vackra och lättodlade blommor för att enkelt skapa en blomstrande trädgårdsbalkong
2023/02/12

Under vintern, med måttliga temperaturer, är vänner som älskar att odla växter upptagna med att ta hand om sina gröna vänner. Vissa växter behöver gödsel, andra behöver ny jord i krukan, medan vissa växter som växer passar för uppdelning eller ompottering. Denna typ av handlingar kan göra att en krukväxt blir fler, vilket inte bara gynnar deras fortsatta tillväxt och ger tillräckligt med utrymme, utan också möjliggör förökning av fler nya växter.

Genom detta blir balkongens växtliv rikare och mångsidigare. Att ge bort överflödiga växter till vänner och familj är verkligen ett vinnande drag. Här är några växter som kan förökas genom uppdelning eller ompottering:

Kaktus: Vissa sorter som Ruby Ball, Zebra Plant med mera är inte bara charmiga och tåliga, vissa kan till och med producera stora och vackra blommor och är enkla att föröka genom att dela upp dem, vilket gör att en växt blir till flera.

Aloe Vera: Denna växt är mycket tålig och tål torka väl, den kan flyttas inomhus under vintern och behöver inte vattnas frekvent. Vid lämpliga temperaturer kan en full kruka med Aloe Vera grävas upp och delas för att öka antalet plantor.

Liljor: Under tidig vinter har liljor vanligtvis inte börjat skjuta nya skott. För de som redan varit planterade en tid kan det finnas många nya lökar gömda i jorden, vilka kan rensas och omplanteras för att öka antalet liljor.

Amaryllis: Efter att ha varit planterad ett eller ett par år kan det vara dags att byta jord för amaryllis. Om lökarna i krukan redan har utvecklat små lökar kan de också delas för att ge tillräckligt med utrymme och näring, vilket gör att en kruka med amaryllis blir till flera, vilket resulterar i en frodigare tillväxt och fler blommor nästa år.

Dessa växter är lätta att föröka och enkla att sköta, vilket är ett utmärkt sätt att inte bara utöka din växtfamilj utan också dela mer grönska och glädje.

AD
Artigo