Att odla en krukväxt av den, blommar färgstarkt och festligt året runt, skapar en blomstrande atmosfär på balkongen
2022/08/12

Gröna murgröna och spindelblomma är vanliga växter, men ibland vill man testa några nya blommor. Kanske överväga att odla en krukväxt som kallas lyktblomma - den är inte bara vacker utan också lätt att föröka, mycket ekonomisk och tålig. Det bästa är dess långa blomningstid och den glädjefulla känslan den ger.

För att vårda lyktblomman på bästa sätt kan följande punkter övervägas:

Vattna vid rätt tidpunkt: Under sommarens höga temperaturer är det särskilt viktigt att noggrant övervaka lyktblommans vattenbehov. Krukväxter behöver mer uppmärksamhet och att hålla jorden fuktig främjar deras tillväxt och blomning. Om bladen börjar gulna eller torka ut kan det vara ett tecken på vattenbrist, och att vattna i tid hjälper till att återställa tillväxten.

Jordhantering: Välj lämplig näringsrik och luftig jord för att öka tillförseln av näring till växten. Under tillväxt- och blomningsperioden kan tillförsel av lämplig mängd organisk gödsel (som mogen gödsel eller krossade jordnötsskal) bidra till frodig tillväxt och fler blommor.

Måttlig beskärning: Reguljär beskärning av grenar bidrar till att kontrollera tillväxtens riktning och gör växten mer frodig. Om du inte vill att den ska klättra kan du beskära den vid lämpliga tillfällen, vilket också kan främja fler grenar och blommor.

Sammanfattningsvis är lyktblomman en väldigt lättskött växt. Den är inte bara vacker utan också enkel att föröka. Med dess långa blomningstid är den ett utmärkt val för att odla blommor året runt och definitivt värd att prova.

AD
Artigo