6 blommor som inte räds kylan, trivs över vintern och frodas mer och mer med ökad vård
2022/04/12

Några blommor fortsätter att växa och blomstra även under vintern och visar en imponerande uthållighet. Om du vill odla några vinterhärdiga och tåliga blommor är här några växter som kan vara bra val och är enklare att ta hand om än krukväxter som murgröna och pengaträd.

Rosor: Rosor är ganska tåliga mot kyla och kan även blomstra i vintertid om de har tillräckligt med solljus och skydd från vinden. Det finns många olika sorter av rosor med varierande färger som blommar vackert och lockande.

Krisslor: Det finns många sorter av krisslor, särskilt småkrisslor och krysantemum, som blommar i mängder och är mycket tåliga mot kyla. De blommar under höst och vinter och kan till och med återväxa under kommande vår trots kallt klimat.

Snödroppe: Kallas också kattsvansblomma på grund av blommornas form som liknar en kattsvans. Som en lökväxt klarar den kalla temperaturer bra. När planterad under vintern, skydda den med tillräckligt med jord för att förhindra frostskador. Det passar för utomhusplantering eller i kruka.

Järnek: Järneken är mycket motståndskraftig mot kyla och klarar sig bra även i temperaturer runt minusgrader när den växer utomhus. Den passar för plantering i kruka eller utomhus och har en imponerande och dekorativ utformning som kan användas för trädgårdsdekoration.

Liljor: Liljor har stora och vackra blommor med många olika sorter, inklusive sorter med många kronblad och doftande blommor. De är inte bara lätta att odla, utan tål också lätt kyla och blommar och växer under vintern.

Allium: Denna växt är också vinterhärdig och dess lökar är inte lätt frysta i jorden. Den klarar kyla på vintern och blommar vackert med lila blommor på våren. Den trivs i bördig, lucker jordmiljö.

Dessa blommor behåller inte bara sin livlighet under vintern utan blomstrar även med vackra blommor när våren närmar sig.

AD
Artigo