Hur man sköter jadeväxten under vintern? Ett knep för att få grenar och blad mer frodiga
2023/07/10

Det finns många sorter av jadeväxter, vissa kallas för 'sparrow's beak', medan andra har färgglada blad. Med rätt skötsel kan det bli en imponerande och vacker krukväxt. Dessa växter har året runt blankt, olivgrönt lövverk, starka och upprätta grenar, och de är lämpliga att beskära och för förökning genom blad eller grensticklingar.

Jadeväxter har hög rotning och växer snabbt, och de är mycket lätta att föröka. Ibland kan bara ett löv vara tillräckligt för att skapa en imponerande krukväxt av jade. Under kalla säsonger behöver jadeväxter särskild omsorg:

Temperaturhantering: När temperaturen sjunker, särskilt i norra städer eller på senhösten, behöver jadeväxten tas inomhus. Vid temperaturer under 3 grader, speciellt nära noll, är jadeväxter känsliga för frostskador. Därför är det bäst att placera dem på en inomhusbalkong för att säkerställa en temperatur över 3 grader.

Kontrollerad bevattning: Jadeväxter är tåliga mot torka, vissa kan till och med vara friska utan vattning under en månad. Men övervattning kan leda till röta i rötterna. Under viloperioder eller vid extrema temperaturer är det viktigt att vara försiktig med vattning för att hålla jorden något torr, men undvik att jorden blir för torr. Under våren och hösten kan man ge lite gödsel, luckra upp jorden och förbättra dräneringen.

Sammanfattningsvis är skötseln av jadeväxter relativt enkel. Med rätt vård kan deras bladverk vara mycket vackert och de är utmärkta val för placering på balkonger eller uteplatser.

AD
Artigo