När vädret blir kallare, byt om krukorna för de 5 blommorna så de växer snabbare och frodigare
2022/01/10

Höst är en tid då blommor och växter växer som mest. Trädgårdsentusiaster behöver särskilt fokusera på frågor som omplantering, uppochnedvändning av krukor, jordbyte och förbättrad vatten- och gödselhantering för att främja växternas utseende, friska tillväxt, riklig blomning och vackra blommor.

Ompottering av rosor Hösten är den andra högsäsongen för rosor när de växer snabbt och behöver mycket näring. För att uppmuntra en frodig tillväxt och blomning bör rosor omplanteras och byta jord en gång om året eller vartannat år, samt tillföra ny näring och organisk gödsel.

Ompottering av syrenhortensia Syrenhortensian är en växt med stor omfattning och kräver mycket näring, särskilt när det gäller krukodlade exemplar. Det rekommenderas att omplantera dem en gång om året för att tillföra näring och förnya jorden, vilket gynnar deras tillväxt och blomning.

Ompottering av fredslilja Fredsliljan är prydlig och vacker, och jordens kvalitet är avgörande för dess tillväxt. Höstompottering främjar avsevärt utvecklingen och blomningen av fredsliljan genom att byta till ny jord.

Ompottering av kameliatea Att inte byta jord under lång tid kan leda till att kameliatean stagnerar i tillväxten och minskad blomning. Därför är det nödvändigt att byta jord vartannat eller vart tredje år. Rätt storlek på kruka och bördig jord är avgörande för en sund tillväxt av kameliatean.

Ompottering av blåregn Blåregnet blommar rikligt och kräver mycket näring. När temperaturen blir svalare, vanligtvis runt 25 grader Celsius, är det lämpligt att byta jord i krukan. Detta ger tillräckligt med näring till blåregnet och främjar en större blomning med eleganta och förtrollande färgstänk.

AD
Artigo