Se till att Hortensian övervintrar väl för att blomma med stora blomklasar nästa år
2023/09/27

Hortensior är inte bara lämpliga för utomhusplantering, de kan också placeras i krukor och ställas på balkonger eller uteplatser och ändå vara vackra och fortsätta blomma länge, vilket är mycket lockande. Jämfört med att odla rosor är skötseln av hortensior enklare och de är mindre benägna att drabbas av skadedjur, vilket gör dem lämpliga för nybörjare. Eftersom vintern närmar sig är det viktigt att vara särskilt uppmärksam på att sköta hortensior:

Temperaturskydd: Hortensior klarar kyla ganska bra jämfört med andra växter som till exempel spindelblomma och murgröna. Hortensior som odlas utomhus kan vanligtvis övervintra säkert om temperaturen hålls över noll grader Celsius. Vid cirka noll grader kan de också överleva om de placeras på en vindskyddad plats med gott om sol. Vid extremt låga temperaturer kan det vara fördelaktigt att täcka dem med plastfilm eller halm för att hålla värmen och förhindra att knopparna fryser, vilket kan påverka blomsterproduktionen nästa år.

Ordentlig skötsel: Undvik höga inomhustemperaturer under vintern och undvik övervattning för att undvika att jorden i krukan förblir för fuktig och gör växten svag. Hortensior trivs inte så bra inomhus under långa perioder eftersom brist på ljus kan påverka deras tillväxt. Det bästa för deras välbefinnande är att de placeras utomhus på en plats med gott om sol och bra ventilation. För att förbättra rotsystemet och gynna riklig blomning kan utomhusplanterade hortensior flyttas till krukor.

Måttlig vattning: Under vintern bör vattnandet av hortensior minskas, när de står på balkongen behöver de inte vattnas ofta utan det är bäst att hålla dem torra. Dessutom behövs ingen gödning under denna period, det kan vänta till våren.

Genom att sköta hortensior på detta sätt kommer de att utveckla fler nya skott nästa vår, växa kraftigare och producera ännu mer praktfulla blommor, vilket kommer att lägga till mer färg och liv i ditt hem.

AD
Artigo