5 sorters vackra blommor som blommar året runt, har livliga färger och är lättskötta
2022/10/10

Vissa blommor är inte nödvändigtvis av sällsynta sorter men är ändå mycket värda att odla och beundra. De är inte bara vackra utan också lätta att odla, och vissa kan till och med sprida sig och blomstra ännu mer det andra året. Dessa blommor har följande egenskaper:

Blåeld: Även om blommorna är små är de talrika och kan blomma året runt. Den kan växa både inomhus och utomhus och är mycket enkel att tillfredsställa med sina växtkrav, och även under vintern kan den visa upp sina ljusblå blommor.

Stormhatt: Har en stark livskraft, är ständigt grönt året runt och älskar solsken och regnvatten. Det kan blomma kontinuerligt under sommaren och hösten. Särskilt med flerblommig stormhatt är blommorna i levande färger, nästan som vackra små älvor.

Kamelia: Har en kompakt form men ger ändå stor blomning som varar hela året. Även under de varma sommardagarna, om den placeras på en svalare norrterrass, fortsätter den att blomstra i livfulla färger.

Lyktbuske: Även känd som klängande klockblomma, har livligt röda blommor och har en extremt lång blomningstid, nästan året runt. Den trivs både utomhus eller i små krukor på balkongen och fortsätter att blomstra länge.

Rosor: Har ett rikt färgspektrum och vissa sorter blommar ofta, nästan varje månad, och även i cirka nollgradig vinter kan vissa av dem blomma i små mängder.

Odlingstips:

Bevattna vid rätt tidpunkt: Under heta sommardagar, se till att vattna tillräckligt; krukväxter kräver mer uppmärksamhet för att hålla jorden fuktig.
Näringsrik och lucker jord: Välj lämplig jord och tillför en lämplig mängd organisk gödsel för att främja tillväxt och blomning.
Måttlig beskärning: Att beskära grenar bidrar till grenarnas tillväxt och produktion av fler knoppar.

Tillräckligt med solljus: Exponering för solen främjar hälsosam tillväxt, men vid höga temperaturer bör den skuggas lämpligt.
Regelbunden gödsling: Att ge gödsel under tillväxtperioden hjälper till att öka blomningen.

Sammanfattningsvis är dessa blommor inte bara vackra utan också relativt enkla att sköta. Deras rika blomning och levande färger gör dem till ett utmärkt val för blomälskare att prova på att odla.

AD
Artigo