Odla fyra olika sorter av latmansblommor inomhus, feta blommor som blommar i rött och vackert
2023/01/12

Om du inte har mycket tid att ta hand om växter men ändå vill odla några krukväxter inomhus där ljuset är begränsat, finns det några växter som är perfekta för dig. De kan trivas i skuggad miljö och växa starkt även med begränsad sol och blomma väl.

Dessa växter fokuserar på bladväxt och fortsätter att producera nya blad, vissa kan till och med skapa knoppar och blommor. De har lång livslängd, är lättskötta och är perfekta för den latte som vill odla växter inomhus. De kommer att trivas hos dig och klarar sig bra även om de inte sköts perfekt.

Drakblodsträd: Dessa växter är både vackra och tål torka, perfekta för platser med skuggad inomhusbelysning. Se till att det finns bra ventilation, de behöver inte mycket gödsel och undvik att placera dem i direkt solsken under sommaren. Vattna när jorden torkat upp ordentligt.

Möjligheternas grönväxt: Den har frodiga blad och hjälper till att rena luften, mycket enkel att sköta. Placera den på platser inomhus med lite solsken och vattna den en gång i veckan, men se till att inte vattna för mycket för att undvika rötterna från att ruttna.

Fredslilja: Trots dess eleganta utseende är den inte krävande. Den behöver bara näringsrik och väldränerad jord samt lite sol inomhus för att må bra. Den gillar inte att stå i vatten eller fuktighet, så vattna den inte för ofta.

Kaktus: Tålig mot torka och enkel att sköta, kan placeras på platser med begränsat inomhusljus och behöver inte vattnas ofta. Välj sorter med färre taggar, som till exempel Money Tree, Zebra Plant eller Ruby Ball, för att vara säker. Minska vattningen under perioder med höga eller låga temperaturer och under vilofasen behövs ännu mindre vatten.

Dessa växter kräver inte mycket uppmärksamhet, växer bra och är perfekta för den upptagna eller lata trädgårdsmästaren samtidigt som de ger grönska inomhus.

AD
Artigo