5 vackra 'torktåliga blommor', lätt att sköta utan att vattna i flera dagar
2022/06/09

Vissa växter har olika vattenbehov, men om du är en upptagen person eller ofta är borta kan det vara besvärligt att ta hand om dina växter hemma. Växter som inte behöver vattnas så ofta kan vara ett bra val för dig. Här är några växter som inte behöver vattnas så ofta och kanske passar dig:

Stenros Även om den är en suckulent är den mycket torktålig och tål värme bra under sommaren. Den kan överleva utan vatten under långa perioder, särskilt vid lägre temperaturer. För att vårda den bör du se till att jorden är lucker och väldränerad för att undvika för tung jord.

Kaktusar Dessa växter gillar soligt läge och har vattenreservoarer i sina stammar och blad, vilket gör dem mycket torktåliga. Undvik att vattna dem för ofta; även under tillväxtperioden räcker det med att vattna dem en gång var 10-15 dagar. Var extra försiktig med vattning under regnperioder och vintertid.

Agave Agave är en mycket tålig växt som klarar höga och låga temperaturer. Den kan lätt överleva i temperaturer över 35 grader Celsius. Den påverkas inte mycket av att inte vattnas under lång tid, så att inte vattna den på en månad är inget problem. Men var försiktig så den inte blir övervattnad.

Bryophyllum Dessa växter är mycket robusta och kan växa även under extrema förhållanden. De behöver inte mycket skötsel och kan överleva i olika miljöer, till och med i hörn av rummet. Deras löv kan självså sig och skapa nya plantor.

Svärdslilja Svärdsliljan är också en av de torktåliga växterna. Dess blad är stora och blommorna är vackra, men den behöver en torr miljö för att växa. Var försiktig med att inte övervattna den, då det kan leda till att dess köttiga blad ruttnar. För mycket sol, skugga eller hög luftfuktighet kan påverka dess tillväxt.

Dessa växter behöver inte kontinuerlig omsorg och vattning, vilket kan vara bra för människor med en hektisk livsstil eller som ibland glömmer bort att ta hand om sina växter.

AD
Artigo