Lite extra omsorg för kamelian för att växa starkare och övervintra smidigt
2023/04/10

Hösten är en magnifik tid för kamelior då de blommar i överdådiga mängder och imponerar med en hisnande skönhet.

1、Blomstrande höst: Många sorter av kamelior når sin mest praktfulla blomning under hösten. Vissa sorter blommar till och med året runt, särskilt i varmare områden där detta är vanligare.

2、Nyckelvårdstips: För att kamelian ska blomma vackert finns det inga genvägar, nyckeln är att ta hand om dem ordentligt.

Tillräckligt med solsken: Se till att kamelian får tillräckligt med sol och placera dem utomhus så mycket som möjligt. Detta främjar blomningen och gör dem mer benägna att blomma jämfört med att ha dem inomhus.
Måttlig gödsling: Att ge kamelian näring vid rätt tidpunkt är viktigt för blomningen. Även om de inte är särskilt krävande när det gäller gödsel så hjälper måttlig gödsling till att öka antalet blommor och intensifiera deras färg, särskilt med fosfor- och kaliumgödsel som hjälper till med tillväxten.
Beskärning för tillväxt: Att beskära grenar lätt främjar ny tillväxt och gör växten frodigare, vilket resulterar i tätare blomning.

3、Vinteromsorg: Kamelian gillar inte kyla, så det är viktigt att ge dem extra omsorg under kalla vintrar.

Skydd: När temperaturen sjunker till 3 grader är det bäst att flytta dem inomhus eller till varmare platser med gott om solljus för att undvika frostskador. Om temperaturen inte sjunker för mycket utomhus kan en enkel skyddsanordning med plastfolie eller liknande användas för att hålla värmen.
Måttlig vattning: Under vintern bör bevattningen minskas eller helt stoppas och gödsel bör undvikas vid låga temperaturer. Om temperaturen sjunker under noll bör kamelian flyttas till en plats där temperaturen är över noll för vintern.

Sammanfattningsvis blommar kamelian praktfullt året runt och är otroligt vacker, vilket ger en oändlig färgprakt till balkongen. Särskilt under sin blomningsperiod är deras blommor så vackra och tilltalande att man aldrig tröttnar på att beundra dem!

AD
Artigo