Hösten är bra för att odla penningträd, kom ihåg '3 tips' för att få dem att växa frodigt och grönt
2023/03/13

Även om penningträd har små stammar, blommar de rikligt och har rikligt färgsprakande blommor med många olika sorter och varierande blomformer, vilket gör dem otroligt vackra och lockande. Emellertid är vinterperioden en nyckeltid för att sköta penningträd då försummelse kan leda till utebliven blomning eller sparsam blomning under vinter och vår.

Sommarvård: Den varma sommaren är en period då penningträd är relativt svåra att hantera. Därför krävs skuggning och skydd mot hettan för att placera dem på välventilerade och svala platser. Uppmärksamhet på vattning är viktigt för att undvika övervattning och röta i rötterna samtidigt som man undviker överexponering mot starkt solljus.

Höstskötsel: När temperaturen successivt sjunker behöver penningträdet flyttas från skuggiga områden till platser med rikligt solljus. Detta kommer att leda till att bladen växer och nya grenar utvecklas.

Måttlig bevattning: Samtidigt som man ökar exponeringen för ljus kan man ge penningträdet en lätt dusch av regnvatten, men se till att inte låta vattnet stå i krukan. Detta gör att bladen blir mer fylliga, tjocka och gröna vilket ger växten mer energi.

Tidig beskärning: Under höstskötseln är det viktigt att övervaka krukans jord. Om växten fortsätter att växa kan man öka bevattningen något för att undvika uttorkning som kan påverka växtens tillväxt och knopparnas utveckling. Dessutom är det viktigt att beskära eller toppa grenarna i tid för att undvika beskärning under blomningsperioden, vilket kan påverka blomningen negativt.

Nyckelperiodskötsel: Hösten är en viktig tid innan penningträden blommar. Genom att använda lämplig gödsel eller byta till högkvalitativ jord kan man förbättra tillväxtförhållandena för penningträden, vilket gynnar en frodig blomning.

Genom att tillämpa dessa skötselmetoder kommer penningträdet att växa frodigt under hösten med fylligare och grönare blad och kraftigare grenar. Så när det är dags för blomning kommer penningträdet att blomma med ännu fler färgglada och vackra blommor som är en fröjd för ögat.

AD
Artigo