Att göra de '3' sakerna för att odla kaktusar väl för stora och färgstarka blommor
2022/03/11

Kaktusar finns i många olika sorter och är mycket tåliga mot torka. Även om de inte vattnas på flera dagar, kan kaktusar fortfarande växa hälsosamt. Dessa växter har många olika sorter - vissa producerar många skott, som Goldkugel-kaktusen, medan andra sorter lätt blir större och blommar mer frekvent.

Vissa kaktusar av färgrika sorter, som till exempel Notocactus magnificus, är särskilt benägna att blomma och är mycket uppskattade för det. Så om du odlar en blommande kaktus och den ännu inte blommar kan det bero på några skötselproblem. Om du vill att din kaktus ska blomma kan du försöka med följande:

Tillhandahåll tillräckligt med solljus Kaktusar behöver mycket solljus för att blomma. Långvarig placering inomhus kan deformera plantan och påverka knopparnas tillväxt. Försök att placera kaktusen på en solig plats, som på balkongen eller utomhus, för att främja blomning.

Kontrollera vattningen Kaktusar är tåliga mot torka, så vattning bör vara måttlig. På sommaren kan du vattna en gång var tredje till femte dag, medan det till och med kan vara upp till två månader mellan vattningarna under vintern. Se till att jorden är lucker, väldränerad och inte står i vatten för att undvika rötter som ruttnar.

Använd lagom mycket gödsel Även om kaktusar inte behöver mycket gödsel, kan lämplig gödsling under blomningstiden hjälpa till att främja blomning. Tillsätt lite lövkompost eller torv i jorden och ge lite organisk gödsel och kaliumfosfat, detta ger bättre näringsinnehåll och hjälper kaktusen att blomma.

Har dina kaktusar redan börjat blomma? Hur växer de hemma hos dig?

AD
Artigo